total: 0,00
0 articles

More Views

Heeft u soms een knipperlichtje gezien? / hup koni...

Nederlands - Hardback - age: 3-4
Bernardo Carvalho
€14.50
1 to 2 workdays
OR
Heb je al eens een boek gezien met twee titels, twee covers en twee leesrichtingen?

Volg Vuurvliegje in haar zoektocht naar een knipperlicht en lees daarna het boek ook van achter naar voor, dan heb je nog een verhaal!

Een kleurrijk en verrassend kijkboek dat uitnodigt om talrijke keren herlezen te worden. De Portugese illustrator Bernardo Carvalho heeft de afgelopen vijftien jaar tal van kinderboeken ontworpen voor gerenommeerde uitgeverijen over heel de wereld. In 1999 richtte hij samen met een handvol bevriende auteurs en illustratoren uitgeverij Planeta Tangerina op, die in 2012 in Bologna de prijs van Beste Europese Kinderboekenuitgeverij wegkaapte.

Recensie:
De Portugese illustrator Bernardo Carvalho heeft zijn penselen rijkelijk in de waterverf gedrenkt om dit geestige woordenloze boek te maken. We krijgen volle platen met heel veel figuren om naar te kijken. En dan valt op hoe gericht onze ogen te werk gaan en alleen maar zien wat ze willen zien. Want bij het achterwaarts lezen lijk je in een nieuw boek te beginnen. Oh, wat zit ons verstand optisch vernuftig in mekaar! En daar heeft Bernardo Carvalho mooi op ingespeeld.

Carvalho heeft de afgelopen vijftien jaar verschillende kinderboeken gemaakt voor gerenommeerde uitgeverijen wereldwijd. In 1999 richtte hij samen met een handvol bevriende auteurs en illustratoren uitgeverij Planeta Tangerina op, die in 2012 op de befaamde kinderboekenbeurs in Bologna de prijs van Beste Europese Kinderboekenuitgeverij wegkaapte. En nu is daar dus weer een mooi exemplaar aan toegevoegd.

Barbara Rottiers
Cobra.be

Write Your Own Review

rating

Heeft u soms een knipperlichtje gezien? / hup konijntje
Bernardo Carvalho
265
2014-10-17
Hardback
9780994109835
SU De Ronde Tafel
268 mm x 228 mm x 12 mm
382 g